Inclusie in de financiële sector

Hoe laat ik mijn team betere beslissingen nemen?

Een team dat bestaat uit mannen en vrouwen van diverse leeftijden en culturen neemt in 87% van de gevallen betere beslissingen dan een homogeen team.Diversiteit en inclusie zijn dus zeker een investering waard!

Diversiteit en inclusie brengen enkel voordelen op de werkvloer!

Inclusie betekent dat iedereen zich vrij voelt om zichzelf te zijn. Onbezorgd uitkomen voor wie je bent en voelen dat je gewaardeerd wordt. Iedereen betekent écht iedereen: los van geaardheid, gender, afkomst en leeftijd, maar ook los van karakter of persoonlijkheid: verlegen, luidruchtig, open of gesloten, kortom: het maakt niet uit. Iedereen hoort erbij.

Een diverse werkvloer is een win-win voor zowel de werknemer als de werkgever. Een inclusieve werkcultuur rendeert. Niet alleen omdat diverse teams betere beslissingen nemen, maar ook omdat ze een schat aan ideeën, meningen en oplossingen voortbrengen.

Groot gelijk dus om te investeren in meer diversiteit en inclusie! Febelfin, de koepelorganisatie van de banksector, lanceerde de campagne ‘#InclusionInFinance’ en richt zich tot alle medewerkers van de sector, op alle niveaus.

Op een humoristische manier introduceren William Boeva en Bwanga Pilipili enkele gewaagde stellingen rond vier thema’s:

  1. Onbewuste vooroordelen
  2. Inclusieve werkcultuur
  3. Inclusief leiderschap
  4. Microagressies

Starten met inclusie in uw makelaarskantoor?

Je vindt de campagne op inclusioninfinance.be.

Febelfin stelde een e-book samen met handige tools waarin je op weg wordt geholpen met het wegwerken van onbewuste bias, het stimuleren van een inclusieve werkcultuur, het ondersteunen van inclusief leiderschap en het leren omgaan met microagressies.

In het e-book vind je:

  1. 25 handige tools voor iedereen. Van CEO’s tot teamleaders en medewerkers binnen het kantoor.
  2. Achtergrondinformatie over de verschillende thema’s
  3. Inspiratie voor meer #InclusionInFinance

Zo word jij een echte Inclusion Ambassador!

Lees hierna:

Populair op e-connect