‘Je Makelaar’ alom aanwezig bij de start van het nieuwe schooljaar!

De gebeurtenissen van deze zomer hebben ons allen geraakt. Het belang van persoonlijke bijstand in geval van schade werd enorm actueel bij de consument. We besloten daarom in de #ElkZijnVak-campagne niet meer alleen de nadruk te leggen op uw deskundigheid, maar ook op uw nabijheid en uw service. In de campagne was daarom de expertise van de verzekeringsmakelaar te zien naast die van de brandweer en de vakman waarop de consument terugvalt voor respectievelijk zijn veiligheid en herstellingen.

De imagocampagne #ElkZijnVak

‘Je Makelaar’ in bushokjes doorheen het land

Het werd duidelijk dat wanneer het noodlot toeslaat de consument zich niet alleen richt tot de brandweer en een vakman, maar ook tot zijn verzekeringsmakelaar. De overstromingen maakten de consument bewust van de meerwaarde van een verzekeringsmakelaar en van goed verzekerd zijn.

In de bushokjescampagne van 7 tot 14 september was de nabijheid en de service van de verzekeringsmakelaars dan ook samen met deze beroepen te zien in gans België met 2.370 billboards.

‘Je Makelaar’ te horen op de radio

Van 13 tot 26 september was ‘Je Makelaar’ te horen op Studio Brussel, Radio 1, Radio 2, Klara en MNM. Er waren twee verschillende radiospots waarin de expertise van de makelaar werd beklemtoond:

  • Brandweer
  • Vakman

‘Je Makelaar’ online

Deze video werpt een blik op de momenten in het leven van klanten waarvoor zij een beroep doen op een expert en eindigt met een contact met hun verzekeringsmakelaar. Deze video toont hun bereikbaarheid, zowel fysiek als digitaal. We hebben een afsluiter toegevoegd die de helpende hand van de makelaar in geval van schade onderstreept.

De imagocampagne #ElkZijnVak voor ondernemingen

Sinds 2 september is de verzekeringsmakelaar opnieuw te zien op Z-Insurance over zijn meerwaarde. Na de bewustwording van het belang van een goede verzekering en de rol van de verzekeringsmakelaar door de recente overstromingen, werd een extra uitzending toegevoegd.

Je Makelaar’ op Z-Insurance

De Z-Insurance reeks in de vorm van minireportages zal acht verschillende onderwerpen behandelen. We begonnen met getuigenissen van verzekeringsmakelaars en hun klanten na de recente overstromingen. Daarna zijn er al heel wat actuele thema’s aan bod gekomen, zoals mobiliteit, pensioen, vermogensbeheer, successie en digitalisering. Het doel is de expertise van de verzekeringsmakelaar en de essentiële rol die hij in geval van een schadegeval kan spelen te benadrukken.

Z-Insurance op Kanaal Z richt zich op meer dan 400.000 executives, freelancers, managers en andere professionals. De 'Je Makelaar'-reportages worden elke donderdag vanaf 20 uur in een lus uitgezonden. De uitzendingen worden verspreid via sociale netwerken. Daarnaast zijn de uitzendingen opnieuw te bekijken op de website van Kanaal Z en YouTube.

'Je Makelaar' in magazines

'Je Makelaar' verscheen met de "ElkZijnVak"-advertentie in september in verschillende gespecialiseerde magazines, zoals ZO magazine, de Vlaamse Ondernemers en Trends. Zo bereikten we meer dan 100.000 professionals en ondernemingen.

'Je Makelaar' & mobiliteit

Door de coronacrisis en het groeiende klimaatbewustzijn zoeken we meer en meer naar alternatieven om van a naar b te komen. Daarbij kiest men steeds vaker voor elektrisch.

Vanaf 13 september was ‘Je Makelaar’ alom vertegenwoordigd in de digitale media. Op Google was hij dan aanwezig wanneer men zocht naar verzekeringsadvies rond mobiliteit. Een geanimeerde video was daarnaast te zien op Facebook. Het idee: of je nu de auto, de step of de fiets neemt, je verzekeringsmakelaar zorgt ervoor dat je altijd verzekerd bent. 'Je Makelaar' zoekt voor iedere klant naar een oplossing op maat.

‘Je Makelaar’ werkt voor je pensioen

Pensioen en de opbouw ervan zijn topics die regelmatig verschijnen in het nieuws. De Belgen hebben nood aan duidelijkheid en vertrouwen. Uit cijfers blijkt dat amper 19% van de Belgen gelooft dat de overheid de pensioenen zal kunnen blijven uitbetalen. Zelfstandigen en ondernemingen rekenen nog altijd op de 2de pijler.

Vanaf 11 oktober zal ‘Je Makelaar’ op Facebook en op Google aanwezig zijn om klanten over de verschillende mogelijkheden voor hun pensioen te informeren.

Met ‘Je Makelaar’ bent u goed verzekerd

Na de overstromingen stellen de consumenten zich veel vragen over hun verzekeringen. De verzekeringsmakelaar is de persoon bij uitstek die hen een duidelijk antwoord kan geven: voor zijn woning, zijn mobiliteit, zijn toekomst, zijn onderneming, zijn gezondheid, zijn gezin en zo verder!

Van 8 november tot 5 december gaat er een video op Facebook rond die al deze situaties illustreert en een check-up bij een verzekeringsmakelaar aan de klanten zal voorstellen.

‘Je Makelaar’ en het vermogen van de klant

In december geeft ‘Je Makelaar’ al zijn aandacht aan het vermogen van de klant. Het einde van het jaar is namelijk hét moment om een stand van zaken op te maken en voorbereidingen te treffen voor de toekomst.

Het rendement op spaarrekeningen blijft zeer laag waardoor men blijft zoeken naar alternatieven. De verzekeringsmakelaar is door zijn onafhankelijkheid de expert bij uitstek om zijn klanten hierin te adviseren. De campagnes op Facebook en Google zullen dit benadrukken.

U leest het goed: elke maand worden er digitale campagnes uitgerold om de aandacht van klanten te trekken naar verschillende verzekeringsthema’s. Zo blijft de verzekeringsmakelaar altijd ‘top of mind’ wanneer de consument informatie over verzekeringen nodig heeft. Een makelaar kan men steeds gemakkelijk op makelaarinverzekeringen.be vinden.

Lees hierna:

Schrijf u in op De Dag van de Makelaar