Sectornieuws

AG Insurance

Onderzocht de frequentie en de impact van alle mogelijke types ongevallen. Daaruit blijkt dat de Belg zich doorgaans goed bewust is van het risico op ziekte of hospitalisatie, maar de kans om ooit betrokken te worden bij een ongeval vaak onderschat. Ten onrechte, blijkt uit de enquête van AG: maar liefst 1 op de 3 gezinnen (32%) verklaart in de voorbije 3 jaar geconfronteerd geweest te zijn met minstens 1 ongeval dat lichamelijke letsels tot gevolg had. Meer zelfs, 2 op 3 van de gezinnen die minstens 1 ongeval hadden, werden tussen 2018 en 2020 met meerdere ongevallen geconfronteerd. Het gemiddeld aantal ongevallen bij die getroffen gezinnen bedraagt 2,5.  

De meeste ongevallen gebeuren tijdens de vrije tijd: in het privéleven (thuis, op vakantie, bij familie of vrienden...) of tijdens het sporten. Deze 2 categorieën samen overkwamen bijna 4 op 10 van de door een ongeval getroffen gezinnen. Daarmee zijn ongevallen tijdens de vrije tijd veruit het meest frequent, voor verkeersongevallen (18%), arbeidsongevallen (17%) en schoolongevallen (14%).

Heeft met Joos Louwerier een nieuwe Regional CEO van Allianz Benelux. Hij volgt Anthony Bradshaw op, die na ruim 4 jaar de overstap maakt naar Allianz SE om een impuls te geven aan de verdere ontwikkeling van de wereldwijde P&C-activiteiten.

Joos Louwerier beschikt over ruime ervaring binnen de verzekeringssector en binnen Allianz Group en komt over van Allianz Life Indonesia.

Joos Louwerier - Anthony Bradshaw

Allianz

Europ Assistance

Maakte de balans op van de zomervakantie. Tussen 2 juli en 25 augustus, ontving Europ Assistance meer dan 82.000 bijstandsaanvragen. Dit is een stijging van 4% in vergelijking met dezelfde periode in 2019. De overgrote meerderheid van deze aanvragen waren gelinkt aan de pechverhelping in België en in het buitenland.

Vakantiegangers kozen meer dan anders voor Europese bestemmingen, verplaatsten zich met hun gezinsbubbel en bij voorkeur met de auto. Het aantal medische problemen in het buitenland nam bijgevolg af met 14% in vergelijking met dezelfde periode in 2019.

Het aantal bijstandsaanvragen voor autopech in België nam echter wel sterk toe, +59% in vergelijking met dezelfde periode in 2019. Veel Belgen brachten de vakantie door in eigen land. Daarenboven heeft het noodweer van juli in sommige delen van het land heel veel technische bijstandsaanvragen in de hand gewerkt.

  • Onderzocht hoe de Belg staat tegenover zijn pensioen in de Financiële Gemoedsrust Barometer. Uit de cijfers blijkt dat het vertrouwen in het pensioenbeleid laag is, vooral bij jongeren, en 54% geeft aan zich zorgen te maken over zijn financiële situatie tijdens zijn pensioen. Toch is de Belg niet goed geïnformeerd. 55% buist zich qua kennis over financiële pensioenplanning. Dat maakt dat maar weinig Belgen kunnen inschatten wat voor een pensioenspaarpot ze moeten aanleggen. Belgen met een goede spaarbuffer en/of een extra eigendom geven aan minder pensioenzorgen te ervaren.
  • Draagt Dieter Vermeire voor als CFO binnen het directieteam van NN, onder voorbehoud van goedkeuring door de Nationale Bank van België. Hij vervangt hierdoor Peter van Ooijen die een nieuwe uitdaging binnen NN Group opneemt. Dieter Vermeire is al meer dan 6 jaar lid van het directieteam als CRO.

Dieter Vermeire - Peter van Ooijen

NN

Portima

Rolde eind juni de nieuwe oplossing Connective voor het digitaal tekenen in Brio uit. Van zodra makelaars over deze nieuwe oplossing beschikken, zal een nieuw item ‘Connective‘ in het Brio-menu worden toegevoegd. De door de klant teruggestuurde getekende documenten, komen vanaf dan in dit menu-item terecht. Vanaf dan is het niet meer mogelijk om documenten te laten ondertekenen via PortiSign.

Voerde een enquête uit bij 1.000 consumenten. Daaruit blijkt dat 58% van de respondenten positief staat tegenover videogesprekken met hun verzekeringsadviseur. Dit geldt voor alle ondervraagde leeftijdscategorieën. 70% geeft aan dat videobellen tijd bespaart en 81% duidt het voorkomen van een verplaatsing als belangrijk voordeel aan.

P&V

Nieuws te melden?

Bezorg het ons via renee.van.laer@fvf.be.

Lees hierna:

FVF staat voor u klaar!